lauantaina, joulukuuta 05, 2009

Hillallista

Nykyään on kauheasti kaikkia sellaisia uudenaikaisia systeemejä, joilla voi kuunnella itselle mieluisaa musiikkia. Sellaisesta olen muun muassa kuullut kuin Spotify. Ja sitten ihmisillä on ämpäreitä ja ii-potteja, joihin ne on ladanneet itselleen miljoona biisiä kuunneltavaksi.

Minullahan ei näistä nykyteknologian ihmeistä ole mitään omakohtaista kokemusta, sillä uskokaa tai älkää, minä kuuntelen CD-levyjen ohella edelleen myös c-kasetteja. Olen jopa perinyt kahden tuttavani kaikki c-kasetit, eli hallussani on niitä kolme laatikollista (siis reilusti yli sata kpl). Hyvin kuuluu musiikki nauhaltakin, ja on kuulkaa ihan hyväksi ihmiselle, että välillä pitää kelata ja etsiä oikeaa biisiä. Kasvattaa luonnetta.

Jotta en ihan putoaisi kehityksen kelkasta, julkistan täten uuden Hillallista-musiikkikokoelman, joka on vapaasti käytettävissänne. Lista on muodostettu yöpöydälleni kasaantuneista levyistä ja kaseteista, jotka ovat kaivosta noustuani heränneet eloon pölyisiltä hyllyiltä ja komeron lattialta. On kuulkaa hyvvää mussiikkia maailmassa, olkaapa hyvä!

Ulkomaisia klassikoita

Suzanne Vega
Eva Dahlgren
Leonard Cohen
R.E.M.
Björk
Kate Bush

Kotimaisia klassikoita

Ultra Bra
Badding
CMX
Dave Lindholm

Poppia 90-luvulta ja vähän nykypäiviltäkin

Counting crows
Scandinavian music group
Travis
Kings of Convenience
Once (Music from the Motion Picture)
Cranberries

Ihania miehiä, jotka osaavat sanoittaa, säveltää, laulaa ja soittaa kitaraa

Joose Keskitalo
Ville Leinonen
Matti Johannes Koivu

Folk/Etno

Suden aika

Kirjava lintu
Suo
Hedningarna
Santtu Karhu
Vonkale

Saamelainen musiikki (edellisen tärkeä alakohta)

Mari Boine
Ulla Pirttijärvi
Adjágas
Niko Valkeapää
Vilddas

Lopuksi minun on pakko julkistaa kokonaisuudessaan Monikulttuurinen kotidisko vol. 1 -äänitteen biisilista. Levy on kolme vuoden takainen joululahja ystävältäni, jonka musiikkimaku on aidosti monipuolinen. Levyn saatesanat ovat seuraavat: "Tässä humppamusaa yhdeksällä kielellä. Kokoelma muistuttakoon niistä illoista, öistä, aamuista ja päivistä, joina olemme yhdessä kaatuneet ja nousseet." Ja ne biisit:

Karelian Folk Music Ensemble: Lännen lokari
Tiina Sanila: Ovlla
Stanislav Sakirov: Poc törzatym ('Avaa ikkunasi') (s- ja c-kirjainten päältä puuttuu väkäsiä, sori)
Jord: Nyt minä lähen mailmale
Kikka: Geisha mä olen sun
Technohead: I wanna be a hippy
Angelit: Gárkit ('Karkaa')
Tapio Rautavaara: Kulkuripoika
Kikka: Tartu tiukasti hanuriin
Leila K: Electic
Yat-Kha: Kamgalanyr kuzhu-daa var ('Meillä on puolustusvoimat')
Propaganda: Odin doma ('Yksin kotona')
V. Cyganova: Russkaja vodka ('Venäläinen vodka')
Leila K: Ca plane pour moi ('Tämä suunnitelma meitsiä varten')
Tuntematon etelävirolainen mummokuoro: jotain könnö-pönnöö
Rölli ja kaverit: Omituisten otusten kerho

Minä olen kyseisen äänitteen edessä ihan polvillani. Erityisesti siirtymä Leila K:n tekno-piiskauksesta Yat-Khan alkukantaisehkoon jollotukseen on vaikuttava. Ja Kikka! Ihan uskomaton helmi. Nöyrimmät kiitokset sinne Inarin suuntaan!

3 Comments:

Blogger Katja said...

Voi Kikka sentään. Minulla on c-kasetteja jokunen vielä, mutta nauhuri meni 86-v. kummitädille, jonka radio simahti. Levysoittimen mies myi surukseni pois. Cd-levyjä kuuntelemme, noista uusista vempaimista en tajua mitään ja ovat minusta epäinhimillisiä elien oikein edes suostu. C-kaseteissa oli aina jännityksensä. Radiosta nauhoittamisessa (minulta jäi Tiia Lousten esittämässä Reigin pappi -kuunnelmasta mm. olennainen kliimaksi pois) ja siinäkin, meneekö nauha solmuun. Muistaakseni teippasinkin joitakin moneen kertaan kuunneltuja. Oi niitä aikoja. Esineinäkin olivat kivoja, mahtuivat pieneen tilaan ja kolisivat. :)

Nauti siellä, sinä DJ! :)

9:19 ip.  
Blogger minh said...

Rakastan c-kasetteja! Erään ystäväni kanssa olemme tehneet toisillemme kokoelmakasetteja vuorotellen 80-luvulta asti. Sitten se hyytyi vuosiksi, kunnes pari vuotta sitten postiluukusta kolahti taas yksi kokoelma, jolla mm. Edie Brickell, David Byrne ja muita vanhoja tuttuja. Kasetilta(jossa tietysti itsetaiteillut kannet!) välittyy äänittäneen ystävän fiilis niin hurmaavasti läpi. Kaikki biisit on vinyylilevyiltä nauhoitettu ja hyvältä kuulostaa. Sitäpaitsi se kelaaminen on aivan ihanaa :)

Kiva kun kävit Haarakiilakonttorissa, mulla on taas yksi blogi luettavat-listalla. Terveissi!
-minh-

6:49 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kasetit!! Löytyy yhä ainakin muutama muovipussillista, pulmallista on vain se, ettei kasettidekit (kumpikaan) suostu enää kasetteja pyörittämään. Kasetit on ihania kapistuksia esineenä, samoin vinyylit. Saapa nähdä vieläkö c-kasetti tekee paluun; vinyyleitähän myydään taas! :D
Ja Kikka... fani olin aikoinaan; ja miksen vieläkin. Ikävä on kova :(
musiikkiterveisin Sami Helsingistä - music is my life -

12:25 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home