perjantaina, heinäkuuta 28, 2006

Reipas leiriläinen

Esitelmä on valmis, kalvot ja monisteet tehtynä. Huomasin juuri, että työryhmäni kaksi muuta esitelmöijää puhuu myös saamelaisesta kirjallisuudesta. Vähänkö kivaa! Pettymys oli se, että Veli-Pekka Lehtola, saamelaiskulttuurin professori, jonka piti olla yksi pääpuhujista, on peruuttanut esiintymisensä. Vähänkö tylsää! Olin suunnitellut, että pääsen esittäytymään sille ja käyttämään Riddu Riddussa vetreytynyttä saamentaitoani. No, kaikkea ei voi saada.

Rinkka on myös pakattu. Huomenaamuna matkaan Ahvenanmaalle pelastamaan kulttuurimaisemaa muiden talkooleiriläisten kanssa. Vähän nolottaa, kun sekä kumpparini että upouudet Goretex-kenkäni näyttävät melko käyttämättömiltä (ja myös ovat sitä). Mitä jos kaikki muut leiriläiset on pesunkestäviä erä-jormia? Sitäpaitsi pelkään, että nyykähdän rinkkani kanssa jo matkalla rautatieasemalle. Saa nähdä, onko minusta mitään jäljellä yhdeksän päivän raivaussavotan jälkeen.

Oletan, että puolijoukkueteltoissa ei ole langatonta verrkoa, joten Hilla hiljenee yli viikoksi. Hillaisia suukkoja kaikille!