torstaina, huhtikuuta 14, 2011

Puutarhassa

Kevään kunniaksi julkaisen Hillan historian ensimmäisen kuvasarjan, joka esittelee pihamaatamme huhtikuisessa paljaudessaan. Tällä viikolla on paljastunut muun muassa neljä nietosten alla talvehtinutta lehtikasaa, joita ei lokakuussa ehditty kärrätä kompostiin ensilumen alta. Ja lisää paljastuksia seuraa:

Kinosten alla uinunut kasvimaamme on tullut esiin! Traktorin- ja kaivonrengaspalstojen avulla voimme taas pian pyrkiä urbaaniin omavaraisuuteen.


Virtaviivaiset hernekepitkin ovat kestäneet lumen painon, mitä nyt vähän taipuneet.


Timjami (kuvassa keskellä) ei sitten selvinnyt niistä kolmenkymmenen asteen pakkasista. Kuollut yrtti on kuitenkin erityislaatuisessa harmoniassa keltaisten narsissien kanssa. Voiko tässä nähdä jopa pääsiäisen ilosanoman symboliikkaa?


Hangen alta paljastui myös lipputangon jalka. Liputtaminen on patrioottien hommaa, tätä käytetään vain väliaikaisena mattotelineenä.


Nationalististen tunnusmerkkien sijaan pihamme koristelussa on tuulahdus itämaista henkeä. Tämä yinyang-kilkatin on pitänyt pintansa talven tuiskuissa. Pian se saa taas helähdellä kesätuulen soittamana!

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hilla, Muru!!!

Täällä Kautokeinossa sinua ilolla ajattelen ja syämellä kaipailen... Olipa ihanaa nähdä!!! Valokuvasarjasi heijastelee niin somasti sinun maanläheistä estetiikkaasi ja hellää tunne-elämääsi... Voi kuinka joku voikaan kiintyä puoleksi maatuneseen lipputangonjalkaan! :oD Tai ainakin arvostaa siinä haurastuvaa elettyä elämää...

Kautokeinossa lumi sulaa hiljalleen, joinakin päivinä sitä vielä sataakin. Sopuleita on niin että silmissä vilisee, enkä edes liioittele! Joka puolella kuhisee ja vilahtelee ja kirkuna käy. Kummallisia otuksia ovat... Nyt ovat kaikki uuhet saaneet karitsansa, kuusi pikkuista - aivan ihastuttavia! Ja kanat munii niin että joka päivä olisi leivottava parikin pannukakkua ja syötävä kasoittain kokkelia, aamuin illoin...

Lapasesi ovat tallessa ja tulevat seuraavaan kohtaamispaikkaamme mukanani.

Sitä odotellessa - tuulahdus pohjoisesta,

Mustikkasi

(P.S. Täytyy vielä lisätä että 'sanavahvistukseksi' tuli sana 'cofte' joka kuulostaa ihan saamelaispuvun norjankieliseltä nimeltä! MERKKI!!! :o)

1:02 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home