sunnuntaina, syyskuuta 05, 2010

Hillan parisuhdeopas

Koska pidän itseäni jo melkoisen kokeneena kettuna parisuhteiden eksyttävissä tiheiköissä, olen päättänyt jakaa viisauteni ja oveluuteni teidän kanssanne, rakkaat lukijani. Tässä tulevat siis rakkauselämän perusperiaatteet, joiden mukaan olen itse menestyksekkäästi elänyt:

1. Hakeudu pääasiassa sitoutumishaluttomien miesten pariin. Näin säästyt pitkän parisuhteen mukanaan tuomilta ongelmilta.

2. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että kaksi vuotta on toimivan suhteen maksimipituus. Näin saat säännöllisin väliajoin kokea parisuhteen kaikki antoisat vaiheet rakastumisesta arkistumiseen ja tyytymättömyyden kasvusta vääjäämättömään eroon.

3. Panosta miehiin, jotka eivät käy töissä. Näin säilytät taloudellisen itsenäisyytesi ja riippumattomuutesi. On virkistävää rikkoa perinteistä mallia, jossa mies on naista hyvätuloisempi, ja olla se, jolla on varaa tarjota ravintolassa.

4. Jos löydät varteenotettavan miehen, joka vaikuttaa tulevalta elämänkumppaniltasi, varmista, että hänen elämäntilanteensa tai henkisen kehityksensä vaihe estää vakavamman suhteen syntymisen. Näin vältyt siltä pettymykseltä, joka väistämättä olisi ollut edessä lähemmän tuttavuuden myötä.

5. Asu kommuunissa. Näin saat perhe-elämän edut, joita ovat mm. tiski- ja saunanlämmitysvuorojen jakaminen sekä mahdollisuus kommentoida Hesarin juttuja pöydän toisella puolella istuvalle. Odotukset ja vaatimukset kämppiksiä kohtaan ovat kuitenkin paljon pienemmät kuin elämänkumppaniin kohdistuvat. Yhteiselämä sujuu helpommin.

6. Jos alat kaivata avioliittoa ja asuntolainaa, havainnoi tuntemiasi pariskuntia, jotka ovat naimisissa ja elävät omistusasunnossa. Näin huomaat, että jotkut ovat rakentamissaan puitteissa onnellisia, monet eivät. Kun elämän perusrakenteet säilyvät kevyinä, myös huolet tuppaavat olemaan kevyempiä.

7. Rakasta itse itseäsi ja ammenna rakkautta perheeltäsi ja ystäviltäsi. Näin et joudu rakentamaan onneasi miesystävien epäluotettavan rakkauden varaan.

8. Ole pettymyksistä huolimatta aina valmis rakastumaan uudelleen, epäröimättä, varomatta ja sydän auki. Näin sinulla säilyy mahdollisuus löytää sittenkin se pitkäaikainen elämänkumppani, ikään kuin korvauksena pitkästä epäonnistuneiden suhteiden jatkumosta. Hop vain, takaisin satulaan, vaikka olet vastikään pudonnut rakkauden ratsun selästä. Ehkä tällä kertaa pääset kotiin.

Jos et näiden neuvojen varassa pysty rakentamaan kukoistavaa parisuhde-elämää, sinussa täytyy olla jotain vikaa.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Lisäisin seuraavat momentit:

-Sillä se lähtee millä tulikin. Hiiteen suruajat ja itsetutkiskelut. Uutta putkeen vaan.
-Vaikeasti tavoiteltavuus ei kuulu modernin humppatytön karakteeriin. Jos kerran kolahtaa, niin kohta vilahtaa.
-Varatut perheenisät etsikööt lystinsä toisaalta.
-Mitä laajempi skaala, sitä parempi aineisto tulevaan omaelämäkertaan. Omanikäiset oman alan ihmiset omasta elämänpiiristä ja sosiaaliluokasta -> kiinnostaa kiviäkin.

Terv. Anjuk, lemmen amatsoni

10:09 ip.  
Blogger Hilla said...

Anjuk, allekirjoitan kaikki lisäykset. Erityisesti tuo humppatytön helppo tavoitettavuus kuulostaa tutulta. Pieni suruaika on ehkä hyvä pitää, mutta n. 2 tuntia on kokemukseni mukaan riittävä pituus. Ja kyllä, skaalan on oltava liki rannaton, skedepojista lintubongareihin, kirjailijanplantuista poromiehiin. Ou jee!

9:22 ap.  
Anonymous Anna K said...

Kohta 8 on juuri se, mitä kadehdin sinulta.

"Sillä se lähtee millä on tullutkin" pätee toki myös pettymyksiin, kuten viimeisimmissä mainioissa avautumissessioissamme totesimmekin. Pettymyksistä eroon hankkimalla uusia pettymyksiä, hop!

7:01 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Hillaiseni, oon levittänyt tätä blogipostausta ja saanut parilta sen lukeneelta toverilta "just näin!" -vastauksen. Niin riemastuttava! Myös Anonyymin kommentit! T: Punavuoren pallero

7:40 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home